Saturday, September 22, 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ



  













κοτόπουλο 1 σε μερίδες
γλιστρίδα 2 ματσάκια
κρεμμύδι 1
σκόρδο 1 σκ.
ντομάτες τριμμένες 2
λευκό κρασί 1 ποτήρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πλύντε καλά το κοτόπουλο. Πλύντε και καθαρίστε την γλιστρίδα, βγάλτε τα ξερά φύλλα και τα χοντρά κοτσάνια.
Σοτάρετε  το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, και όταν πάρουν χρώμα, σβήστε με το κρασί.  Όταν το κρασί εξατμιστεί, βάλτε τις ντομάτες και λίγο νερό (2 φλ. περίπου) και αφήστε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου.
Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει αρκετά, βάλτε την γλίστρίδα,ανακατέψτε και αφήστε για 15  λεπτά να ψηθεί και να μαλακώσει και αυτή.
Σερβίρετε με γιαούρτι ή κατίκι.

4 comments:

Ειρήνη said...

Ροδανθη has left a new comment on your post "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ":

Αυτό είναι που λένε γλυστρίδα έφαγες;Εγώ το ήξερα μόνο ως σαλάτα αλλά τελικά όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις.Θα πρέπει να είναι πολύ ωραίο,να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!

Ειρήνη said...

Ερμιόνη has left a new comment on your post "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ":

Να μια συνταγή που δεν είχα ποτέ δει ή φανταστεί μέχρι τώρα!
Ελαφρύ και πρωτότυπο το πιάτο σου Ειρηνάκι και η ιδέα σου να το σερβίρεις με κατίκι, τολμώ να πω μεγαλοφυής!
Φιλιά!

Ειρήνη said...

mia maria has left a new comment on your post "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ":

Πολύ λαχταριστό το φαγητό σου και οι φωτογραφίες σου πολύ όμορφες:)



Ειρήνη said...

Μarion, has left a new comment on your post "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ":

Ειρήνη πολύ ωραία συνταγή.
Τη γλυστρίδα την είχα συνηθίσει κυρίως ωμή σε σαλάτα.
Ωραία η ιδέα σου να την προσθέσεις στο κοτόπουλο. Και ο συνδυασμός με το κατίκι το κάνει ακόμα πιο ωραίο.

Φιλιά