Tuesday, January 24, 2012

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ









ζυμαρικά 500 γρ.
χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο 4
κρεμμύδια ξερά ροδέλες 3
μπαλσάμικο 2 κ.σ.
ζάχαρη 2 κ. γ.
θυμάρι 1κ.γ.
ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Βράστε τα ζυμαρικά "να κρατάνε". Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα χοιρινά φιλέτα. Αφήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία να πάρουν ενα χρυσό χρώμα και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε τα κατά μέρος. 
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά. Βάλτε την ζάχαρη, το θυμάρι και σβήστε με το μπαλσάμικο. 
Ανακατέψτε και αφήστε για 2-3 λεπτά να βράσουν. Βάλτε τα φιλέτα πάλι στο τηγάνι και αφήστε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 6-7 λεπτά. Βάλτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε προσεχτικά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

Wednesday, January 11, 2012

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ










πράσα 300 γρ.
αβγά χτυπημένα 3
κρεμμύδι τριμμένο 1
φέτα σε κυβάκια 250 γρ.
άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ.
τραχανά 2 κ.σ.
κεφαλοτύρι τριμμένο 200 γρ.
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο

ζύμη για τάρτα (δες εδώ)

Πλύντε και καθαρίστε τα πράσα. Κόψτε σε χοντρές ροδέλες. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ τα πράσα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώστε και βάλτε μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανοίξτε την  ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα. Αλείψτε τη ταρτιέρα με λίγο λάδι και απλώστε το φύλλο.
Πάνω από το φύλλο βάλτε την γέμιση.
 Ψήστε στους 180 c μέχρι να ροδίζει καλά η ζύμη, περίπου 30-40 λεπτά.