Thursday, April 5, 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΒΓΟΥΛΑΚΙΑ













αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ.
βούτυρο 1/2 κούπα
αβγό 1
ζάχαρη 2/3 κούπας
αλάτι 1/4 κ.γ.
καραμελάκια και τρούφα
βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι ή κανέλλα για άρωμα


Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, βάλτε το αβγό και χτυπήστε τα όλα μαζί για 2 λεπτά.
 Βάλτε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική και μαλακιά. Βγάλτε την ζύμη και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, δίνοντας της μακρόστενο σχήμα. Βάλτε την στο ψυγείο για 45 λεπτά. Αλευρώστε μια επιφάνεια και βάλτε πάνω την ζύμη. Κόψτε την με ένα μαχαίρι σε ισόπαχα μέρη. Πάρτε κάθε κομμάτι ,ανοίξτε το με τον πλάστη και λίγο αλεύρι και κόψτε σε σχήματα αβγού.
Ανακατέψτε λίγη άχνη ζάχαρη με μερικές σταγόνες νερό για να φτιάξετε μια κόλλα, ώστε να κολλίσουν τα καραμελάκια και η τρούφα.
 Ψήστε στους 180 c μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν(10-13 λεπτά ανάλογα με το πάχος). Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βγάλτε τα από το ταψί.
Με ένα πινέλο βάλτε λίγη από την άχνη εκεί που θέλετε να κολλήσουν τα καραμελάκια.