Saturday, September 22, 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ



  













κοτόπουλο 1 σε μερίδες
γλιστρίδα 2 ματσάκια
κρεμμύδι 1
σκόρδο 1 σκ.
ντομάτες τριμμένες 2
λευκό κρασί 1 ποτήρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πλύντε καλά το κοτόπουλο. Πλύντε και καθαρίστε την γλιστρίδα, βγάλτε τα ξερά φύλλα και τα χοντρά κοτσάνια.
Σοτάρετε  το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, και όταν πάρουν χρώμα, σβήστε με το κρασί.  Όταν το κρασί εξατμιστεί, βάλτε τις ντομάτες και λίγο νερό (2 φλ. περίπου) και αφήστε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου.
Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει αρκετά, βάλτε την γλίστρίδα,ανακατέψτε και αφήστε για 15  λεπτά να ψηθεί και να μαλακώσει και αυτή.
Σερβίρετε με γιαούρτι ή κατίκι.

Sunday, September 16, 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ 2012





















Πραγματοποιήθηκε και φέτος, ένας σημαντικός θεσμός, που είναι αφιερωμένος την προβολή του οινικού πλούτου της Νεμέας και συγκεκριμένα στην ποικιλία Αγιωργήτικο, μια από τις καλύτερες ερυθρές ποικιλίες κρασιού. Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο περιβάλλον και στην αμπελουργική ζώνη Νεμέας.

Τα Οινοποιεία της περιοχής είχαν  τις πόρτες τους ανοιχτές και δέχονταν τους επισκέπτες που ηθέλαν να γευτούν και να ανακαλύψουν τους σπάνιους οινικούς θησαυρούς που κρύβουν στα κελάρια τους.  Οι εκδηλώσεις ηταν πολλές και το κρασί άφθονο, όπως θα διαπιστώσετε και απο τις φωτογραφίες παραπάνω. Δοκιμάσαμε πολλές ετικέτες κρασιών, περιηγηθήκαμε στους αμπελώνες και σε οικογενειακά οινοποιεία της Νεμέας και δώσαμε ραντεβού για του χρόνου!

Τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα όλο τον χρόνο για δοκιμές, ξεναγήσεις στους αμπελώνες και στους χώρους οινοποίησης αλλά και για αγορά κρασιών σε χαμηλότερες τιμές.

Wednesday, September 5, 2012

Η ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ







 










Λίγες μέρες πριν τελειώσουν οι διακοπές, βαφτίσαμε στην Κρήτη την μικρή μας Μαριλένα. 
Τα περισσότερα πράγματα της βάφτισης ήταν χειροποίητα και με την βοήθεια της Μαρίας και της Κικής, όλα κύλησαν όμορφα, όπως τα είχα σχεδιάσει.

Τα προσκλητήρια ήταν ροζ φαναράκια. 
Η γιρλάντα της κολυμπήθρας ήταν απο ροζ τούλι, πέρλες, καρδούλες και ένα υφασμάτινο φουστανάκι.  
Τα φαναράκια είναι απο το Jumbo και πρόσθεσα ροζ και άσπρες κορδελίτσες. 
Οι παιδικές μπομπονιέρες είναι καμβάδες ζωγραφικής απο το Jumbo, εγώ πρόσθεσα τις κορδέλες και τα ζαχαρωτά.  
Το γλυκό της βάφτισης ήταν ατομικό μιλφειγ, που έφτιαξε η Μαρία σε πλαστικά  ποτηράκια στα οποία γράψαμε το όνομα της μικρής και βάλαμε φιογκάκια. (θα σας δείξω την προετοιμασία  και την συνταγή σε επόμενο ποστ) .
 Οι μπομπονιέρες των μεγάλων και τα στεφανάκια της Μαργαρίτας και  της Μαριλένας είναι από το Proskalo

Να ζήσεις Μαριλενάκι και να είσαι πάντα χαμογελαστή!


Το Food4peace ανοίγει λοιπόν και εύχεται ένα καλό Φθινόπωρο σε όλους