Thursday, March 21, 2013

Μοσχάρι με πετιμέζι και κριθαράκι









μοσχάρι 1 κιλό
κριθαράκι 400 γρ.
ελαιόλαδο1/2 φλ.
βούτυρο 1 κ.σ.
πετιμέζι 1/2 κούπα
αλάτι
πιπέρι
μαιντανό

Πλύντε καλά το κρέας και κόψτε το σε μικρές μερίδες. Τοποθετείστε το σε γάστρα, αλατοπιπερώστε, περιχύστε με το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και δυο κούπες νερό. Σκεπάστε την γάστρα και βάλτε στον φούρνο στους 200 C για 20  λεπτά. Χαμηλώστε στους 180 C και ψήστε ακόμα 40-45 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος και προσθέτετε ζεστό νερό και αρκετό αλάτι. Ρίχνετε το κριθαράκι , ανακατευετε με μια κουτάλα ,σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 λεπτά ακόμα. Ανοίξτε το σκεύος , βάλτε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να τοκάνετε και με ρύζι αντί για κριθαράκι.

7 comments:

peps said...

Πολύ ωραίο σου έγινε!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Τέλειο το μοσχαράκι γίνεται με πετιμέζι!
Σκέτο λουκούμι!
Φιλιά!!!!

Roula T. said...

Τι ωραίο φαγητάκι είναι αυτό!!
Φιλιά Ειρήνη μου

sundayspoon said...

Ξελιγώθηκα και μόνο κοιτάζοντας τις φωτογραφίες! Τέλειο!!!!

Ερμιόνη said...

Νομίζω ότι το πετιμέζι είναι που κάνει τη διαφορά Ειρήνη μου!
Το πιάτο σου φαίνεται πραγματικά αξιοζήλευτο!
Λίγα και καλά υλικά του δίνουν απίστευτη νοστιμιά!
Φιλιά πολλά!

Tante Kiki said...

Ωραιότατο έγινε!!! Γεια στα χέρια σου! Το λιμπίστικα από τις φωτό σου!

Μarion, said...

Yπέροχο φαγητό Ειρήνη.
Το μοσχάρι στη γάστρα με κριθαράκι είναι τ αγαπημένο μου.
Το πετιμέζι το κανει σίγουρα ξεχωριστό.
Κυριακάτικο φαγάκι μυρίζει.

Φιλιά πολλά :)