Sunday, May 12, 2013

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ














 αλευρι που φουσκωνει 500 γρ.
 αυγα 3
 ζαχαρη 1 νεροποτηρο
 γαλα 1/2 νεροποτηρο
 λαδι (σπορελαιο) 1 νεροποτηρο
ξυσμα απο 3 λεμονια
σιροπι
ζαχαρη 2 1/2 ποτηρια
 νερο 4 ποτηρια
φλουδα λεμονιου
χυμο απο ενα λεμονι

για την κρεμα
2 φακελα ανθος αραβοσιτου
1 ζελε λεμονιου

Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 10-15 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει.
Για το παντεσπανι, χτυπαμε τη ζαχαρη με το λαδι μεχρι να αφρατεψει και ριχνουμε τα αυγα, το γαλα, το ξυσμα και το αλευρι.
Βαζουμε το μειγμα σε μεγαλο μακροστενο ταψι και ψηνουμε στους 180 για 25 λεπτα περιπου. Βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο, το αφηνουμε 10 λεπτα και το σιροπιαζουμε με ενα κουταλι λιγο λιγο.Αφηνουμε το κεικ να κρυωσει καλα.
Κανουμε την κρεμα αραβοσιτου οπως λενε οι οδηγιες.
Διαλυουμε το ζελε σε ενα ποτηρι ζεστο νερο και προσθετουμε και ενα ποτηρι κρυο νερο . Ανακατευουμε καλα την κρεμα με το ζελε και περιχυνουμε το κεικ. Αφηνουμε στο ψυγειο για 1 ωρα και σερβιρουμε

5 comments:

Eri said...

Πάρα πολύ ωραίο Ειρήνη μου!

Ερμιόνη said...

Μεγάλος έρωτας το λεμόνι, οπότε με χαρά θα έτρωγα 2-3 κομμάτια από το εξαίσιο σιροπιαστό κέικ σου Ειρήνη!
Και η κρέμα από πάνω, πόσο του πάει!
Υπέροχη πρόταση πραγματικά!

Χρυσαυγή said...

Υπέροχη!!! Χάρμα οφθαλμών!
Πολύ αφράτο έγινε το κεικ !!!

Αγγελικη Ν said...

Ειρήνη μου πολύ μου άρεσε η ιδέα το κέικ σου! Ιδιαίτερα το γλάσο! Με εντυπωσίασε η ιδέα σου! Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό (λεμονο-αρωματικό) και να... στέκει στο ύψος του! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις! Ευχαριστώ πολύ!

mookies said...

Πολύ ενδιαφέρον με την κρέμα και το ζελέ στην κορυφή.
Ζουμερό και ξινούτσικο όπως μου αρέσει.