Saturday, June 8, 2013

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙ








ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙ
για το μπισκότο
βούτυρο 250 γρ.
ζάχαρη 125 γρ.
αλεύρι 400 γρ.
σόδα 1/4 κ.γ.
αβγό 1
βανίλια 1

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάλτε το αβγό και τέλος το αλεύρι. 'Οταν γίνει η ζύμη βάλτε την σε μεμβράνη στο ψυγείο για 3 ώρες. Βάλτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίξτε την με πλάστη και κόψτε δισκάκια για τις φόρμες που θα χρεησιμοποιήσετε. Μπορείτε να κάνετε και μια μεγάλη τάρτα. Με πιρούνι τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήστε στους 180 C για 10 λεπτά.

για την κρέμα λεμόνι
Σε κατσαρόλα ανακατέψτε 8 κ. σ. κορν φλάουερ με 1 φλ. ζάχαρη. Βράστε 2 φλ. νερό και βάλτε τα μέσα ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάλτε στην φωτιά και βράστε για 5 λεπτά. Χτυπήστε 4 κρόκους με 1 βανίλια, ανακατέψτε τους με λίγη απο την ζεστή κρέμα και αδειάστε μέσα στο κορν φλάουερ. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά , ρίξτε 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι και 1/4 φλ. χυμό λεμονιού. Γεμίστε τις τάρτες και αφήστε για λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

8 comments:

AgapameAnDolmas said...

υπέροχα τα λεμονοταρτάκια!!

mookies said...

Λατρεύω τη γεύση του λεμονιού στα γλυκά και αυτά τα ταρτάκια φαίνονται πεντανόστιμα!

The Dark Chef said...

Λατρεύω το άρωμα του λεμονιού. Η κρέμα αυτή πάνω στη μπισκοτένια βάση μας δίνει ένα γλυκάκι θαύμα.
Καλοφάγωτα τα λεμονοταρτάκια!
Καλή Κυριακή!

ΕΛΕΝΑ said...

Υπέροχα φαίνονται!!
Μπράβο σου!

Roula T. said...

Υπέροχα φαίνονται Ειρήνη μου!!!
Κι εγώ είμαι του λεμονιού πολύ....

Αγγελικη Ν said...

Είναι προφανές ότι λατρεύω το λεμόνι! Οι τάρτες σου μοιάζουν όνειρο! Τριφτή βάση με ελαφριά αρωματική κρέμα!
Ευχαριστώ!

Magda said...

Τί ωραία ταρτάκια Ειρήνη! Το μοσχολέμονο το λατρεύω!
Φιλιά!

Ερμιόνη said...

Μήπως περίσσεψε κανένα και για μένα;;
Τα λεμονάτα γλυκά είναι πολύ πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μου!
Φιλιά!