Sunday, September 22, 2013

Ταρτάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα






 φύλλο σφολιάτας 250 γρ.
αχλάδια 3
γκοργκονζόλα 100 γρ.
καρύδια
βούτυρο 1κ.σ.
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια. Λίωστε το βούτυρο και σοτάρετε τα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Κόψτε δισκάκια από την σφολιάτα και βάλτε τα σε ατομικές ταρτιέρες ή θήκες μάφιν. Βάλτε λίγα κομμάτια απο το τυρί και λίγα κομμάτια αχλάδι σε κάθε τάρτα. Αλατοπιπερώστε και ψήστε τον φούρνο για 15 -20 λεπτά.
Σερβίρετε κάθε ταρτάκι με λίγο μπούκοβο και καρύδια.

10 comments:

niki nikoula said...

Πολύ θα ηθελα να τα δοκιμάσω!!

peps said...

Συνδυασμός που σκοτώνει!!!
Αχλάδι με γκοργκοντζόλα!!!
Ωραία ιδέα να τα βάλεις στις θήκες των μάφινς!!!

Ερμιόνη said...

Μια ακόμα πρωτότυπη συνταγή Ειρήνη μου!
Πολύ ιδιαίτερη η πρόταση σου με υλικά που πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι γεύση δίνουν συνδυαζόμενα!
Μάλλον σπιρτόζικη!
Φιλιά!

Αγγελικη Ν said...

Από τις πιο αγαπημένες μου γεύσεις είναι το αχλάδι με γκοργκονζόλα! Και μάλιστα σε ταρτάκι... Τέλειο

Beauty Follower said...

Πω πω νόστιμη λιχουδια!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Roula T. said...

Νοστιμότατα τα ταρτάκια σου Ειρήνη μου!!!
Φιλιά.

Kate'sCakeBox said...

Φανταστικά τα ταρτάκια με την προσθήκη γκοργκονζόλας..πολύ ιδιαίτερο..στα φορμάκια φαίνονται μοναδικά!

Tante Kiki said...

Καταπληκτικά έγιναν τα ταρτάκια και ο συνδυασμός των υλικών τους είναι ....υπέροχος!!!

Μarion, said...

Iδιαίτερα ταρτάκια Ειρήνη μου

Είμαι σίγουρη πως ο συνδυασμός αχλάδι-γκοργκονζόλα δημιουργεί ένα πολύ γκουρμέ κέρασμα

ΦΙλιά πολλά

Ειρήνη Ε. said...

Από τα πιο ωραία αλμυρά ταρτάκια που έχω δει τελευταία, Ειρήνη! Ο συνδυασμός αχλαδιού-γκοργκονζόλας, είναι απίστευτα νόστιμος, από μόνος του! Πόσο μάλλον σε ταρτάκια. Φοβερή ιδέα για μπουφέ!
Καλό Σαββατοκύριακο.