Friday, March 29, 2013

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ





Οι food bloggers μαγειρεύουν για καλό σκοπό! 

Η μεγάλη «οικογένεια» της Yoga καλεί τα μέλη αλλά και τους φίλους της, σε μια ανοιξιάτικη  γιορτή , με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και την προσφορά τους στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PRAKSIS (http://www.praksis.gr) για την ενίσχυση του έργου του, και συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ.
Επειδή το αυτονόητο έγινε πολυτέλεια για πολλούς συνανθρώπους μας, σας καλούμε να μας στηρίξετε με την παρουσία σας, την

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 πμ
Στο  Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών, Ι.Φωκιανός


Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δίωρη πρακτική στη Yoga, από 4 διαφορετικές δασκάλες , εκπροσώπους διαφορετικών ειδών!
 *Iyengar Yoga , ευθυγραμμίσεις με τη Σίσσυ Φραγκιαδάκη
*Hatha flow Yoga, δυναμική ροή με τη Μαρία Μαγκανάρη
*Partner Yoga, με την Καλλιρρόη Δρακοπούλου
*Pranayama  και Yoga Nidra με τη Μαρία Λάμπρη

* Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το συγκρότημα  Bhakti Age Kirtan , που θα πλαισιώσει την πρακτική με δονήσεις απο mantras και kirtan συνοδεύοντας με ινδικό αρμόνιο, Ταμπούρα,  θιβετιανές ηχογαβάθες  και άλλους πλούσιους ήχους

*Ευγενική εθελοντική εργασία θα προσφέρει ο Κυριάκος Κυριακάκης και η Λάγου Δήμητρα, προσφέροντας την ξεχωριστή εμπειρία του thai massage κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης στους παρευρισκόμενους. .

*Ευγενική εθελοντική προσφορά και Mini buffet από το FOOD4PEACE.GR και την Ειρήνη Αναστασάκη, που θα επιμεληθεί τα snack και το τσάι !! 

Ευχαριστώ πολύ τους Food bloggers που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μου  και θα μας κεράσουν μικρά σνάκ και γλυκά. Μετά την πρακτική στη Yoga, θα ακολουθήσει vegetarian finger food buffet και τσάι για όσους παρευρεθούν στην εκδήλωση και βοηθήσουν στην συγκέντρωση χρημάτων για τον οργανισμο PRAKSIS.


(Η όποια οικονομική εισφορά για στήριξη του προγράμματος ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ είναι στην αποκλειστική διακριτική σας ευχέρεια, ΜΕ ΔΩΡΕΑ, ανάλογα με την διάθεση και δυνατότητα σας και όποιο ποσό συγκεντρωθεί θα διατεθεί αποκλειστικά στην στήριξη του προγράμματος ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ)

Thursday, March 21, 2013

Μοσχάρι με πετιμέζι και κριθαράκι









μοσχάρι 1 κιλό
κριθαράκι 400 γρ.
ελαιόλαδο1/2 φλ.
βούτυρο 1 κ.σ.
πετιμέζι 1/2 κούπα
αλάτι
πιπέρι
μαιντανό

Πλύντε καλά το κρέας και κόψτε το σε μικρές μερίδες. Τοποθετείστε το σε γάστρα, αλατοπιπερώστε, περιχύστε με το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και δυο κούπες νερό. Σκεπάστε την γάστρα και βάλτε στον φούρνο στους 200 C για 20  λεπτά. Χαμηλώστε στους 180 C και ψήστε ακόμα 40-45 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος και προσθέτετε ζεστό νερό και αρκετό αλάτι. Ρίχνετε το κριθαράκι , ανακατευετε με μια κουτάλα ,σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 λεπτά ακόμα. Ανοίξτε το σκεύος , βάλτε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να τοκάνετε και με ρύζι αντί για κριθαράκι.

Thursday, March 14, 2013

ΕΥΚΟΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΝΑΚ Ή ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

















Η Μαργαρίτα φέτος είναι στο προνήπιο και καθημερινά της ετοιμάζω ένα κολατσιό. Προσπαθώ με εύκολα και κυρίως σπιτικά υλικά να της κάνω πιο ευχάριστη την ώρα του φαγητού!
Αυτή την ανάρτηση θέλω να την αφιερώσω στην Χρυσαυγή που έχει δυο μικρές κορούλες και το  εξαιρετικό foodblog   

Monday, March 4, 2013

ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ








μπισκότα Digestive 250 γρ.
 τυρί κρέμα 600 γρ.
άχνη  70 γρ.
γιαούρτι πλήρες 200 γρ.
γλυκό κυδώνι   


Βάλτε σε  μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν τρίμμα. Μοιράστε το μπισκότο σε ατομικά μπολάκια.
Ανακατέψτε με αυγοδάρτη, το τυρί, τη ζάχαρη και το γιαούρτι πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο  για περίπου 1 ώρα. Βάλτε με κουτάλι ή κορνέ την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα και τέλος προσθέστε το γλυκό κυδώνι ή αλλο της αρεσκείας σας. Μπορείτε να βάλετε το γλυκό και σε στρογγυλή φόρμα με δαχτυλίδι.