Friday, May 31, 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΥΦΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ (ΜΕΡΟΣ 4)



Μπαγκέτες με ζαμπόν, τυρί, μαγιονέζα σε σχήμα σκουληκάκι


Αλμυρά μάφιν με τυρί και λουκάνικο

Σπαγγέτι με λουκάνικα

Ατομικά λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ σε θήκες μάφιν




Κρουασάν με μαγιονέζα, γαλοπούλα και τυρί



Γαριδάκια, πατατάκια, ποπ κόρν σε ποτηράκια

 Σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αλμυρά ταρτάκια με τυρί και κολοκύθι

Τυρομπαλάκια με καρπούζι και πεπόνι

Monday, May 27, 2013

ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ















Η Μαργαρίτα έκλεισε τα 5 και ζήτησε μια τούρτα ροζ!
Της έφτιαξα ενα κάστρο με πριγκίπισσα και της άρεσε πολύ. Η τούρτα δεν είναι πολύ δύσκολη απλά θέλει μια οργάνωση και μια προετοιμασία λίγες μέρες πρίν. 

για την λευκή κρέμα (2 στρώσεις)
 ερμολ 2 κουτιά
ζαχαρούχο γάλα 2 κουτιά

για την σοκολατενια κρεμα 
βιτάμ 375 γρ.
άχνη 2 φλ.
γάλα 1/4 κούπας
κακάο 5 κ.σ.
αβγά μικρά 2

μπισκότα σαβαγιάρ 3 πακέτα
γάλα χλιαρό (για τα μπισκότα)

αμύγδαλο καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο


χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
καραμέλες ζελέδάκια ροζ

μάφιν σοκολάτας 5

χωνάκια παγωτού 4
καραμελάκια ροζ
άχνη



Μια μέρα πρίν θα πρέπει να φτιάξετε τα μάφιν , τα χωνάκια και τι κρέμες. 

Για τα χωνάκια , ανακατέψτε άχνη ζάχαρη με ελάχιστο γάλα, μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα (περιπού σαν κόλλα) . Με ενα κουτάλι καλύψτε τα χωνάκια με αυτό το μείγμα και πασπαλίστε με ροζ καραμελάκια. Αφήστε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν . 
Για τα μάφιν , φτιάξτε ενα μείγμα για κέικ, μοιράστε σε θήκες μάφιν και ψήστε στον φούρνο.


Για να φτιάξετε την άσπρη κρέμα, βάλτε το ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν, γιατί πρέπει να είναι πολύ παγωμένα όταν θα χτυπηθούν. 

Χτυπήστε στο μίξερ τα 2  ερμόλ μόνα τους μέχρι να αφρατέψουν, βάλτε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε τα καλά όλα μαζί. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο σε μεγάλο τάπερ μέχρι να το χρησιμοποιήσετε  την επόμενη μέρα. Για να φτιάξετε την σοκολατένια κρέμα, βάλτε σε μίξερ το βιτάμ, την άχνη (μπορείτε να την παραλείψετε) , το κακάο, τα αβγά και το γάλα . Αφήστε να χτυπηθούν πολύ καλά και βάλτε στο ψυγείο για να σφίξει, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα. 

Για την συναρμολόγηση της τούρτας
Ζεσταίνετε λίγο γάλα και βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε στην πιατέλα ή το πυρέξ σας. Από πάνω βάλτε την μισή άσπρη κρέμα και πασπαλίστε με τα αμύγδαλα. 
Κάντε την ίδια διαδικασία με τα μπισκότα και βάλτε την σοκολατένια κρέμα από πάνω. Καλύψτε με τα τελευταία  μπισκότα και πασπαλίστε με αμύγδαλα. 

Βάλτε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην άσπρη κρέμα που έχει μείνει και ανακατέψτε καλά. Στρώστε  την ομοιόμορφα και στα πλαινά. Αφήστε την τούρτα μερικές ώρες στο ψυγείο. 

Για την διακόσμηση
Βάλτε τα ζελεδάκια περιμετρικά και τα μάφιν στις τέσσερις γωνίες. Βάλτε λίγη άσπρη κρέμα πάνω τους για να στερεωθούν τα χωνάκια. Βάλτε στην μέση έμα μάφιν και ακουμπήστε πάνω την πριγκίπισσα. 




Sunday, May 12, 2013

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ














 αλευρι που φουσκωνει 500 γρ.
 αυγα 3
 ζαχαρη 1 νεροποτηρο
 γαλα 1/2 νεροποτηρο
 λαδι (σπορελαιο) 1 νεροποτηρο
ξυσμα απο 3 λεμονια
σιροπι
ζαχαρη 2 1/2 ποτηρια
 νερο 4 ποτηρια
φλουδα λεμονιου
χυμο απο ενα λεμονι

για την κρεμα
2 φακελα ανθος αραβοσιτου
1 ζελε λεμονιου

Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 10-15 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει.
Για το παντεσπανι, χτυπαμε τη ζαχαρη με το λαδι μεχρι να αφρατεψει και ριχνουμε τα αυγα, το γαλα, το ξυσμα και το αλευρι.
Βαζουμε το μειγμα σε μεγαλο μακροστενο ταψι και ψηνουμε στους 180 για 25 λεπτα περιπου. Βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο, το αφηνουμε 10 λεπτα και το σιροπιαζουμε με ενα κουταλι λιγο λιγο.Αφηνουμε το κεικ να κρυωσει καλα.
Κανουμε την κρεμα αραβοσιτου οπως λενε οι οδηγιες.
Διαλυουμε το ζελε σε ενα ποτηρι ζεστο νερο και προσθετουμε και ενα ποτηρι κρυο νερο . Ανακατευουμε καλα την κρεμα με το ζελε και περιχυνουμε το κεικ. Αφηνουμε στο ψυγειο για 1 ωρα και σερβιρουμε