Sunday, September 22, 2013

Ταρτάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα






 φύλλο σφολιάτας 250 γρ.
αχλάδια 3
γκοργκονζόλα 100 γρ.
καρύδια
βούτυρο 1κ.σ.
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια. Λίωστε το βούτυρο και σοτάρετε τα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Κόψτε δισκάκια από την σφολιάτα και βάλτε τα σε ατομικές ταρτιέρες ή θήκες μάφιν. Βάλτε λίγα κομμάτια απο το τυρί και λίγα κομμάτια αχλάδι σε κάθε τάρτα. Αλατοπιπερώστε και ψήστε τον φούρνο για 15 -20 λεπτά.
Σερβίρετε κάθε ταρτάκι με λίγο μπούκοβο και καρύδια.

Tuesday, September 3, 2013

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ






Τορτίγιες
ψητές μελιτζάνες
ψητές πιπεριές φλωρίνης
ψητά κολοκύθια
τυρί κρέμα
φρέσκια ρίγανη
βασιλικό

Κόψτε τα λαχανικά σε λεπτές μακρόστενες φέτες , βάλτε τα σε ταψί φούρνου και ραντίστε με λίγο λάδι. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Αφήστε να κρυώσουν. Αλείψτε κάθε μια πίτα με το τυρί κρέμα, πασπαλίστε με τα μυρωδικά και βάλτε μια φέτα μελιτζάνα, μια φέτα κολοκύθι και μια πιπεριά φλωρίνης. Διπλώστε τισ τορτίγιες και σερβίρετε.