Wednesday, January 15, 2014

Σπιτική τούρτα γενεθλίων "Ουράνιο Τόξο"











Η τούρτα Ουράνιο Τόξο είναι για την μικρή μου Μαριλένα που έκλεισε τα 2!


Σοκολατένιο παντεσπάνι
αλεύρι 250 γρ.
κακάο 50 γρ.
αβγά 10
ζάχαρη 250 γρ.

Σιρόπι
ζάχαρη 500 γρ.
νερό 500 γρ.

Σοκολατένια κρέμα
ερμόλ 1
μερέντα 250 γρ.

Λευκή κρέμα
ερμόλ 2
ζαχαρούχο 1



αμύγδαλα
πολύχρωμη τρούφα
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο



βάλτε τα ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν, γιατί πρέπει να είναι πολύ παγωμένα όταν θα χτυπηθούν. 
Φτιάξτε το παντεσπάνι 1 ή 2 ημέρες πρίν, δεν παθαίνει τίποτα.
 Αν οι κρέμες δεν ειναι πολύ σφιχτές, αφήστε για λίγη ώρα στο ψυγείο, έτσι θα στρωθούν καλύτερα στο παντεσπάνι.


Για το παντεσπάνι, χτυπήστε σε μίξερ, τα αβγά με την ζάχαρη για 5-6λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνει σχεδόν άσπρο το μείγμα. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και έπειτα το κακάο κοσκινισμένο. Ανακατέψτε πολύ απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη αλουμινένια  φόρμα (μιας χρήσης)  ή μακρόστενο ταψί. Βάλτε το μείγμα και ψήστε στους 170 C για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεχτικά. Χωρίστε το παντεσπάνι με κοφτερό μαχαίρι ή κλωστή σε 3 μέρη.

Για το σιρόπι βράστε το νερό με την ζάχαρη και όταν κοχλάσει σβήστε την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Για την λευκή κρέμα χτυπήστε τα 2 ερμόλ με το ζαχαρούχο στο μίξερ για 5 λεπτά.

Για την σοκολατένια κρέμα χτυπήστε το ερμόλ με την μερέντα στο μίξερ για 5 λεπτά.

Συναρμολόγηση τούρτας

Βάλτε το ένα παντεσπάνι σε μια βάση για τούρτες και σιροπιάστε καλά. Βάλτε την σοκολατένια κρέμα και απλώστε να πάει παντού. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα. Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάστε καλά. Βάλτε την μισή λευκή κρέμα και πασπαλίστε με αμύγδαλα. Βάλτε το τελευταίο παντεσπάνι και σιροπιάστε. Βάλτε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλάστικής στην υπόλοιπη λευκή κρέμα και ανακατέψτε καλά. Στρώστε την κρέμα ομοιόμορφα. Διακοσμήστε με τρούφα, βάλτε λίγη από την λευκή κρέμα για συννεφάκια και στολίστε με το χαρτινο Ουράνιο Τόξο.
Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν την κόψετε.

9 comments:

manousina said...

Να σου ζήσει!!!!! Πολύ όμορφη η τούρτα, κοριτσίστικη.

AgapameAnDolmas said...

τι υπεροχη τουρτα!!! χροναι πολλα να τη χαίρεστε τη μικρούλα! πολυχρονη!! σιγουρα η τουρτα θα την ενθουσίασε!! αμα εχεις φαντασια... μπραβο και παλι μπράβο!!

Beauty Follower said...

Χρόνια πολλά και γλυκά!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Ειρήνη Ε. said...

Να ζήσει η μικρή Μαριλένα! Είχε την πιο όμορφη τούρτα στα 2α γενέθλιά της!
Να την χαίρεστε!
Καλό απόγευμα.

niki nikoula said...

Να σου ζήσει!Τι ομορφη τούρτα είναι αυτή!Και πεντανόστιμη!

Μarion, said...

Να την χαίρεσαι την μικρή σου Ειρήνη, να τα εκατοστήσει.

Πολύ ωραία η τούρτα σου, να σαι καλά

Φιλιά

Kate'sCakeBox said...

Καλησπέρα Ειρήνη μου!να τα εκατοστήσει η μικρούλα σου!!πάντα γερή ευτυχισμένη και τυχερή στη ζωή της!συναρπαστική η τούρτα με πλήρη ανάλυση και καταπληκτική η παρουσίαση!!φιλάκια πολλά!

Sofia Giar said...

Καλημέρα,
να σου ζήσει η μικρη.
Η τούρτα φαινεται τέλεια μόνο εχω μια ερώτηση.Με τις δοσολογίες που γράφεις ποσο μεγάλη περίπου βγαινει η τούρτα;Θα φτασει πιστευεις για 30 ατομα;

Ειρήνη said...

Sofia Gar, αυτη που βλεπεις ειναι 3,5 κιλα και τρώνε πάνω απο 30 άτομα!