Tuesday, December 2, 2014

ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ





Σοκολατένιο παντεσπάνι
αλεύρι για όλες τισ χρήσεις 250 γρ.
κακάο 50 γρ.
αβγά 10
ζάχαρη 250 γρ.

Σιρόπι
ζάχαρη 500 γρ.
νερό 500 γρ.

Σοκολατένια κρέμα
ερμόλ 1
μερέντα 250 γρ.

Λευκή κρέμα
ερμόλ 2
ζαχαρούχο 1

βάλτε τα ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν, γιατί πρέπει να είναι πολύ παγωμένα όταν θα χτυπηθούν. 
Φτιάξτε το παντεσπάνι 1 ή 2 ημέρες πρίν, δεν παθαίνει τίποτα.
 Αν οι κρέμες δεν ειναι πολύ σφιχτές, αφήστε για λίγη ώρα στο ψυγείο, έτσι θα στρωθούν καλύτερα στο παντεσπάνι.


Για το παντεσπάνι, χτυπήστε σε μίξερ, τα αβγά με την ζάχαρη για 5-6λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνει σχεδόν άσπρο το μείγμα. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και έπειτα το κακάο κοσκινισμένο. Ανακατέψτε πολύ απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή  φόρμα κέικ. Βάλτε το μείγμα και ψήστε στους 170 C για 20 λεπτά ή παραπάνω ανάλογα με τον φούρνο σας. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεχτικά. Χωρίστε το παντεσπάνι με κοφτερό μαχαίρι ή κλωστή σε 3 μέρη.

Για το σιρόπι βράστε το νερό με την ζάχαρη και όταν κοχλάσει σβήστε την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Για την λευκή κρέμα χτυπήστε τα 2 ερμόλ με το ζαχαρούχο στο μίξερ για 5 λεπτά.

Για την σοκολατένια κρέμα χτυπήστε το ερμόλ με την μερέντα στο μίξερ για 5 λεπτά.

Συναρμολόγηση τούρτας

Βάλτε το ένα παντεσπάνι σε μια βάση για τούρτες και σιροπιάστε καλά. Βάλτε την σοκολατένια κρέμα και απλώστε να πάει παντού. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα , ή σταγόνες σοκολάτας ή σπασμένα μπισκότα. Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάστε καλά. Βάλτε την μισή λευκή κρέμα . Βάλτε το τελευταίο παντεσπάνι και σιροπιάστε. Βάλτε και την υπόλοιπη λευκή κρέμα και στρώστε  την ομοιόμορφα. Διακοσμήστε με πράνιση τρούφα για το γρασίδι και μπλέ για τον ουρανό. Φτιάξτε με ζαχαρόπαστα λουλούδια, δεντράκια και την πέππα.
Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν την κόψετε.

4 comments:

Ερμιόνη said...

Πραγματικό αριστούργημα η τούρτα σου Ειρήνη μου!
Κάθομαι πόση ώρα τώρα και απλά τη χαζεύω!
Και χρόνια πολλά στη μικρή σας εορτάζουσα!
Εύχομαι ότι καλύτερο!
Φιλιά

AgapameAnDolmas said...

ειναι τελεια !! γεια στα χερια σου!!!

Ioanna Xanthi said...

Τι αλεύρι βάζεις στο παντεσπάνι;

Ειρήνη said...

Ioanna , βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις.